Koken met kinderen 5 maart 2019

De Gezinsbond Kieldrecht kookte met en voor kinderen.

Tradities moeten in ere gehouden worden, vooral als blijkt dat ze succesvol zijn. Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers.

Dinsdag 5 maart kwam een kleine groep jonge koks samen in de refter van de Droomwolk. Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd en stelde voor om deze keer eenvoudige recepten te bereiden. Zoals de grote mensen startten we met een mocktail van aardbeien en 7Up, zeer gesmaakt bij de jonge koks.

Daarna volgden kaastengels van bladerdeeg,  eimuffins met ham, broccoli en mozzarella, eenvoudig te bereiden en super lekker. Als hoofdgerecht was er een heuse, krokante kip, aardappel ananas spies. Perfect in blokjes gesneden kip, aardappel en ananas geregen aan een houten satéstokje, krokant gebakken. Een pluim voor de jonge koks!

En zoals het hoort werd er afgesloten met een lekker dessertje,  appelflappen zoals ze moeten zijn, mooi bruin gebakken met een zoete vulling van appeltjes en rozijnen.

Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook bestuursleden en vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder ook een babysitter en 2 nieuwe zeer jonge vrijwilligers waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden.

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Het werd een zeer gezellige namiddag met aandacht voor het eten en natuurlijk voor de kinderen.

Met dank van het bestuur.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------