De Gezinsbond Kieldrecht kookte voor en met kinderen 2018

Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers. 

 

Dinsdag 13 februari, een dagje voor Valentijn, waren er 20 kindermagen en 15 helpersmagen te vullen in de refter van de Droomwolk. 

Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd.

Een lekkere aperitief zoals de grote mensen, maar op kindermaat als starter. Daarna volgde verse pompoensoep met zelfgemaakte broodkorstjes. Mini vogelnestjes met overheerlijke tomatensaus en puree aardappelen met kaas.

Als toetje een trifle van bananenvla, cake, stukjes banaan, alles in laagjes met uiteraard bovenop slagroom en hagelslag!

Niet te geloven, alles was op!

Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder enkele nieuwe en ook vertrouwde gezichten, waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden. 

Nieuwe kandidaat- bestuursleden of kandidaat- vrijwilligers mogen de voorzitter altijd contacteren: marina.roggeman@skynet.be

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Met dank van het bestuur. Foto’s van het culinair gebeuren staan op de website www.gezinsbond-kieldrecht.be  en op onze facebookpagina. Alle kinderen namen de recepten mee om hun ouders thuis aan het werk te zetten. Succes en smakelijk.

Niet vergeten, zaterdag 24 april tweedehandsbeurs vanaf 14.00 uur inkom gratis voor de bezoekers.

Op 22 april vieren wij 90 jaar Gezinsbond voor al onze leden en genodigden. 

Verdere info volgt.

Namens het bestuur

Marina Roggeman

Foto's: Lieselore Bosmans