Gezinsbond Kieldrecht maakt een zomerse herfstwandeling

 

Onder een stralende zomerse zon maakte de Gezinsbond Kieldrecht een herfstwandeling door het waterwingebied en de Klingse bossen. Onder de deskundige leiding van Marcel Van Puymbroeck, gids van Natuurpunt, trokken een veertigtal geïnteresseerden de natuur in. De gids wist de aandacht van de kinderen te trekken met verhalen over paddenstoelen, planten en beestjes in het bos. De kinderen hadden een ontdekkingskaart meegekregen, waarop ze uitzonderlijke vondsten konden kleven.  Met een vergrootglas in de hand konden ze de diertjes van dichtbij bestuderen. Marcel werd dan ook met vragen overstelpt en zo kregen ook de volwassenen veel informatie die ze zelf nooit hadden kunnen vragen.

Na de wandeling door de zuivere boslucht werden de deelnemers getrakteerd op een wafel of een pannenkoek en een drankje. Iedereen tevreden terug huiswaarts!

Dank aan de gids Marcel Van Puymbroeck en aan iedereen die aanwezig was op deze activiteit.

De volgende activiteit brengt de Sint en Zwarte Piet aan huis op 1 december en wie klaar wil zijn voor de eindejaarsfeesten, kan inspiratie opdoen tijdens de kookles op 10 december. De uitnodigingen zijn onderweg en ook Facebook en de website vind men de nodige informatie.