Koken met kinderen  2017

Een traditie om niet te vergeten, de Gezinsbond Kieldrecht kookte met en voor kinderen.Tradities moeten in eer gehouden worden, vooral als blijkt dat ze succesvol zijn. Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers.

Voor sommige moeders of vaders is het al een hele klus als er zes personen komen eten, dinsdag 28 februari waren er welgeteld 42 kindermagen en 16 helpersmagen te vullen in de refter van de Droomwolk. Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd. Een lekkere Shirley Temple aperitief zoals de grote mensen als starter.

Daarna volgde een buffet op kindermaat.  Verse tomatensoep met zelf gedraaide balletjes als warm voorgerecht. Daarna stukjes ham-kaasrol, fruit en groentesaté voor de gezonde toets, belegde broodjes met zelfgemaakte kipcurrysalade en vleessalade, lachende kindersnoetjes met een mondje van tomaat en zeilbootjes van ei met een mast en een zeil van salami.  Dessert mag er uiteraard niet aan ontbreken, een heerlijk toetje met banaan, vanillevla en chocoladekoekjes en niet te vergeten een toef slagroom er bovenop.

Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder enkele nieuwe en vertrouwde gezichten, waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden.

Nieuwe kandidaat- bestuursleden of kandidaat- vrijwilligers mogen de voorzitter altijd contacteren: marina.roggeman@skynet.be

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Met dank van het bestuur. Foto’s van het culinair gebeuren staan op de website www.gezinsbond-kieldrecht.be  en op onze facebookpagina. Alle kinderen namen de recepten mee om hun ouders thuis aan het werk te zetten. Succes en smakelijk.

Op dinsdag 11 april (in de paasvakantie) verwachten we de jonge koks weer voor een heus pannenkoeken festijn, snel inschrijven er kunnen weer een 42- tal kindjes meewerken!

Vergeet ook niet in te schrijven voor de Tweedehandsbeurs op 18 maart, inkom gratis voor de bezoekers en 18 april, een avond over het  profes-sioneel aanbrengen van dag- en avond make-up met kleuranalyse!