Feestmenu 2017

Gezinsbond Kieldrecht sluit werkjaar af met een bijzonder feestmenu.

Zowat elke vereniging organiseerde de voorbije weken kookevents om ideeën op te doen voor de eindejaarsfeesten. Ook de Gezinsbond Kieldrecht ging daarvoor aan de slag.

Smaken kunnen verschillen, maar aan de reacties van de actieve deelnemers te horen, viel dit menu letterlijk en figuurlijk in de smaak. De vele vlijtige handen bereidden eerst een soepje van gele tomaten, waarin gemalen walnoten en reepjes fazant rondzwommen. Met een risotto van de onovertroffen Italiaanse Arboriorijst kwam een voor gerecht op tafel dat afgewerkt werd met scampi en courgette. Voor het hoofdgerecht werd gekozen voor de verrassende combinatie van kalfsfilet en verse tonijn, gewikkeld in een noriblad en panko en even gefrituurd. Een handvol zeekraal als garnituur. En voor dessert is er altijd nog wel een plaatsje, een klassieker: profiteroles gevuld met ijs, overgoten met chocoladesaus was de perfecte afsluiter.

De deelnemers zelf staken de handen uit de mouwen en Liesbeth en Kris waren steun en toeverlaat voor Marina, de chef die alles in goed banen leidde.

 

Noteer alvast in julie agenda de datum voor de Valentijnsmenu: 30 januari 2018.

Voor de Gezinsbond Kieldrecht, Marina Roggeman, voorzitter