De Gezinsbond Kieldrecht kookte met en voor kinderen 2016

Tradities moeten in eer gehouden worden, vooral als blijkt dat ze succesvol zijn. Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers.

Voor sommige moeders of vaders is het al een hele klus als er zes personen komen eten, donderdag 11 februari waren er welgeteld 40 kindermagen te vullen in de refter van de Droomwolk. Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd en stelde voor een heus Valentijn menu te bereiden.

Een lekker aperitiefje zoals de grote mensen met vers fruit als starter.

Daarna volgde een opgevulde tortilla met kip en groentjes, opgerold en even verwarmd tussen de grill. Als hoofdgerecht was er een heuse, zelfgemaakte pizza die de jonge koks mochten versieren met verschillende ingrediënten naar keuze. We ontdekten gezichtjes en hartjes.

En zoals het hoort werd er afgesloten met een lekker dessertje, een Petit Beurre taart met discobolletjes als toetje ging er zeker nog in bij de jonge koks.

Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder enkele nieuwe gezichten, waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Nieuwe kandidaat- bestuursleden mogen de voorzitter contacteren altijd.

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Met dank van het bestuur.

Alle kinderen namen de recepten mee om hun ouders thuis aan het werk te zetten. Succes en smakelijk.

Vergeet niet in te schrijven voor de Tweedehandsbeurs op 27 februari, inkom gratis voor de bezoekers en 23 maart, een avond over het kweken, herkennen en gebruik van kruiden.