Koken met kinderen 2015

 De Gezinsbond Kieldrecht kookte met en voor kinderen.

Tradities moeten in eer gehouden worden, vooral als blijkt dat ze succesvol zijn. Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers.

Voor sommige moeders of vaders is het al een hele klus als er zes personen komen eten, dinsdag 17 februari waren er welgeteld 60 (inderdaad zestig) hongerige magen te vullen in de refter van de Droomwolk. Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd en stelde voor een driekleurenaperitiefje te nuttigen als starter.

Daarna volgde een bladerdeegkoekje met kaas, eenvoudig te bereiden, en krakend lekker. Als hoofdgerecht was er een heuse, zelfgemaakte hamburger, geen MacDinges, maar eentje te garneren met een ruime keuze aan groenten en afgewerkt met zelfgeklopte mayonaise. De frietjes zullen voor een andere keer zijn.

En zoals het hoort werd er afgesloten met een lekker dessertje, een gezonde fruitspies, naar eigen goeddunken samen te stellen, en natuurlijk als beloning ook een snoepje, een truffel van chocoladecake. Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder enkele nieuwe gezichten en ook babysitters, waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden.

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Met dank van het bestuur.