Feestmenu 2014

Gezinsbond aan het feestmenu.

Met Kerst en Nieuwjaar in het verschiet, was het voor de Gezinsbond Kieldrecht weer het moment om aan een feestmenu te denken. In OC De Verre verzamelden de geïnteresseerde hobbykoks voor het gezamenlijk bereiden en genieten van een feestelijke maaltijd. Voor het eerste gerecht kwam de inspiratie uit het Hoge Noorden, waar men in koude winters zalm ingroef in de grond om die te kunnen bewaren. Bij de moderne versie werd onder meer een laagje dilledressing aangebracht vooraleer het voor geprepareerde pakje zalm de diepvriezer in ging. Met een Vlaamse bloemkool werd een velouté bereid, die werd verorberd met kippenvlees en saffraan olie. Een tournedos van konijn, vergezeld van zelfgemaakte champignonravioli kon iedereen bekoren als hoofdgerecht. Voor het verrassingsdessert was er gelukkig ook nog een plaatsje vrij. Een chocolade Buche met framboos, wie kan daaraan weerstaan? Eens te meer toonde Marina Roggeman dat koken niet ingewikkeld moet zijn, en dat je mits de juiste planning zo goed als heel de feestavond mee aan tafel kan genieten met je gasten.

Dank aan alle aanwezigen en helpende handen die ervoor zorgden dat dit een geslaagde avond werd. 

Wij zijn ook te vinden op Facebook!

De Gezinsbond Kieldrecht wenst iedereen een zalig kersfeest en een zeer gelukkig en voorspoedig, maar vooral een gezond 2015!

Foto Luc Bosmans

Tekst Marina Roggeman

________________________________________________________________________________________________________________________________________________