Gezinsbond Kieldrecht en Saeftinghe(r).

Onder een stralende zon vertrok een uitgebreid gezelschap op uitnodiging van de Gezinsbond Kieldrecht naar het Bezoekerscentrum van het Verdronken Land van Saeftinghe.

Daar werden ze opgewacht door Kris Van Royen, die deze namiddag verder onder haar hoede nam.

Dit natuurgebied aan onze achterdeur is uniek in Europa, dat kan je in detail bekijken in het interactief bezoekerscentrum. De geïnteresseerden konden daarna onder het genot van koffie of thee en een glaasje fris de mooie natuurfilm bekijken over de fauna en flora. 

Nadien trok het gezelschap over het Plankierpad door het schor. Nieuwsgierige kinderen en volwassenen kregen ter plekke antwoord op vele vragen.

 

Na de zonnige wandeling was Saeftingherhof de volgende stop. Kris runt samen met haar echtgenoot Geert Meersschaert het bedrijf dat naast het kweken van varkens, bekend is om runderen van het Belgisch Blauwwit ras. Een honderdtal runderen graast in de zomermaanden in het Verdronken Land. De zilte begroeiing zorgt ervoor dat het vlees het pré-salé label krijgt. Een concept dat vrij uniek is in België en grote delen van Europa. Kris en Geert verkopen hun vlees in de “korte keten”, puur vlees rechtstreeks van uw boerderij.

 

Zoveel activiteit maakt mensen hongerig en dorstig, een rijkelijk verzorgde hamburger met een glaasje Prosperbier maakte het geheel compleet.

 

Tevreden over deze activiteit kijkt de Gezinsbond al vooruit naar de garageverkoop op 18 augustus. Meer info vind je op de website van de Gezinsbond: www.gezinsbond-kieldrecht.be.

Je kan via de website ook inschrijven!