Met de Zonnetrein en de Gezinsbond Kieldrecht door onze polders.

De Zonnetrein onder leiding van chauffeur Arnold Verbist uit Hulst vertrok volgeladen van het Marktplein in Kieldrecht voor een namiddaguitstap door naburige polders. Het was een echte familie uitstap met evenveel kinderen als volwassenen. De weergoden hadden voor een ideale zonnige dag gezorgd. De verse zelfgebakken muffin ging vlotjes binnen.

De eerste stop was de Kinderboerderij Cantecleerhoeve in Clinge.

Op kinderboerderij Cantecleerhoeve in Clinge werken cliënten in het groen en met dieren. De boerderij ligt in een schitterende omgeving en is een populaire trekpleister voor de mensen uit de omgeving. De kinderboerderij richt zich op een breed publiek: ouders met kinderen komen dagelijks op bezoek en ook opa’s en oma’s, die vroeger als kind al kwamen, komen nu met hun kleinkinderen. Er zijn dan ook diverse dieren, speelmogelijkheden, een kas en tuinen. Op het terras of binnen biedt de horeca een drankje of ijsje. Cliënten verzorgen niet alleen de dieren, stallen en tuinen maar doen ook de bediening en natuurlijk houden ze de ontvangstruimten netjes en schoon.

Kinderen houden van dieren en ook de kleine speeltuin kreeg veel aandacht.

Daarna vertrok, voor sommigen te vroeg, de trein naar buurdorp De Klinge.

Klingspoor is een site van waaruit je verschillende erfgoedthema’s op een actieve manier kan ontdekken. Je treedt in de voetsporen van de smokkelaar die in dit grensgebied zeer actief was (of nog steeds is?). Je wordt ook nog geconfronteerd met een stukje Dodendraad. Je duikt in de geschiedenis van de Wase klompennijverheid. En je spoort mee op het stukje spoorweg tussen Mechelen en Terneuzen.

Gids Eric De Keyzer gaf boeiende toelichting en wie ondertussen grote dorst gekregen had, was hier aan het juiste adres.

Tijd vloog snel, tijd om op weg te gaan naar de laatste bestemming: IJshoeve De Boey.

Lekker ijs behoeft geen krans en dat konden de deelnemers zelf ervaren.

Op hun website kan je zien hoe hun ambachtelijk ijs tot stand komt.

Moe maar voldaan (vooral de kinderen) keerde het gezelschap met de Zonnetrein terug naar Kieldrecht. Een geslaagde activiteit die voor herhaling vatbaar is.

Op het eind van de rit kregen de kleintjes nog een goodiebag, met speeltjes, waaronder een zeepbellenblazer, die werd onmiddellijk op het marktplein uitgetest.

Dank aan alle aanwezigen en iedereen die hieraan hebben meegewerkt!