Koken met en voor kinderen 25 februari 2020

De Gezinsbond Kieldrecht kookte met en voor kinderen.

Tradities moeten in ere gehouden worden, vooral als blijkt dat ze succesvol zijn. Al vele jaren komen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar samen tijdens de Krokusvakantie om te koken en te smullen van al het zelf klaargemaakte lekkers.

Dinsdag 25 februari  kwam een groep jonge koks samen in de refter van de Droomwolk. Marina Roggeman had een aangepast menu uitgedokterd en stelde voor om deze keer eenvoudige recepten te bereiden. Zoals de grote mensen startten we met een strawberry daiquirti mocktail,  zeer gesmaakt bij de jonge koks.

Daarna volgden Franse mini quiche, mini hamburgers met kaas, sla en tomaat,  belegde broodjes met zelfgemaakte kip curry en vleessalade, zeilbootjes van ei en een heerlijk toetje van pannenkoeken met banaan. Een pluim voor de jonge koks!

Vele handen maken licht werk, niet alleen de kinderen staken de handen uit de mouwen, ook bestuursleden en vrijwilligers van de Gezinsbond waaronder ook onze babysitters en  nieuwe zeer jonge vrijwilligers waren druk in de weer om alles in goede banen te leiden.

Iedereen dus moe, maar tevreden en voldaan weer naar huis. Het werd een zeer gezellige namiddag met aandacht voor het eten en natuurlijk voor de kinderen.

Met dank van het bestuur aan iedereen die hieraan meewerkte! Foto’s van het culinair gebeuren staan op de website www.gezinsbond-kieldrecht.be en alle kinderen namen de recepten mee om hun ouders thuis aan het werk te zetten. Succes en smakelijk